perjantai 17. lokakuuta 2014

Split

Split 8-11.10.14

Split, aina niin valloittava. On kiva aina uudestaan ja uudestaan mennä Splitiin, kun sen tuntee entuudestaan. Olenhan käynyt siellä vuodesta 2007 alkaen useita kertoja vuodessa purjehtimassa kimppaveneellämme Vugavalla. (Bavaria 39)

Splitiin on valmistunut uusi rantabulevardi keskustan ja ACI-Marinan väliin. Siitä on tullut ihan mielettömän hieno yksityiskohtineen. Marmorikiveykseen on upotettu nimilaattoja kaikista kroatialaisista, jotka ovat saaneet mitalin olympialaisissa. Laattoja on paljon.

Perjantaina ajoin bussilla ja kävin tutustumassa pääasiaan, eli myytävänä olevaan veneeseen Kremik-marinassa, Primostenissa. Vene näytti hienolta ja aamupäivä menikin tehdessä perusteellinen katsastus veneeseen. Iltapäivä jäi mietiskelyyn ja tarjouksen mahdolliseen jättämiseen.


Uusia palveluita Splitin lentokentällä

Tämän kesän aikana on aloittanut Shuttle Service Airport-Seaplane toimintansa. Lentokentän lähellä, max. 1 km päässä on venesatama, josta voi lentää vesitasolla esim. Hvarin saarelle suoraan hotellin eteen. Matka kestää 15 min ja maksaa näin alkuvaiheessa 15€/hlö. Sama hinta kuin matka bussilla lentokenttä-Split ja jatkaen siitä laivalla Hvariin. Käytetty aika ja mukavuus on aivan toista kun lentää vesitasolla.

Toivottavasti bisnes kannattaa ja jatkuu myös ensi kesänä.



 Uusi rantabulevardi
 Kaunis vesiaihe
Luonnollisesti ravintoloita sekä kahvila. Näppärästi pääsee veneellä aivan ravintolan eteen.

Nimilaattoja bulevardilla





Splitin uusi palvelu









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti