maanantai 27. huhtikuuta 2015

Lissabon ja kaikki muuttui

LISSABON

17.4.15 Alcantaran kulunut satama saa jälleen kelvata sen melko keskeisen sijainnin takia. Sää on paranemaan ja lämpenevään päin. Tämä kaupunki näyttää joka kerta erilaiselta ja aina löytyy uusia mielenkiinnon kohteita. Muutaman vuorokauden yhtäjaksoisen vesilläolon jälkeen aktiivisuusmittarimme (Polarit) oikein huutavat liikuntaa. Niinpä kävelyä kaupungin laidalta toiselle ja mittareihin askelia.

MUUTOS MATKASUUNNITELMAAN

Sain töistä puhelun, jossa kuulin läsnäoloni välttämättömäksi kesäkuun alusta elokuun loppuun. Tämän jälkeen tilanne tasapainottuu ja loma voisi periaatteessa jatkua. Alkuperäisen suunnitelman mukaan lomani piti juuri päättyä 31.8.2015.

Näin se on yrittäjällä. Minulla on töissä maan parhaat asiantuntijat ja he eivät pyydä apua turhaan. Menen mielelläni töihin kolme kuukautta aikaisemmin, mutta se tekee omiin suunnitelmiin melkoisen muutoksen. En voi jättää venettä tänne ja lentää kotiin palatakseni takaisin syyskuun alussa. Silloin mahdollisuudet saada Merelle Helsinkiin ovat hyvin pienet.

Päätimme muuttaa lomapurjehduksen siirtopurjehdukseksi. Merelle on saatava niin pian Helsinkiin kuin mahdollista ja samalla purjehduksen luonne muuttuu urakaksi. Nähtävyydet saavat jäädä ja riskinottoa hieman lisätään. Aina kun on mahdollista ajaa, niin ajamme vuorokaudenajasta riippumatta. Vain sää ja avoinna olevat polttoaineen jakelupaikat rajoittavat liikkumistamme.


Ei  tätä kuivaksi reissuksi voi kutsua...
.. ja on tässä on kyllä paljon erittäin hienojakin hetkiä.



LISSABON
Täältä tullaan Lissabon.

Drinkkivaunu

Ota iisisti ja nauti. Aurinkotuoleille on ravintolan tarjoilu.
Voisin ryhtyä Valion tai Ingmanin konsulentiksi. Kokemusta jäätelöistä on runsaasti tämän reissun jälkeen.

Meluava silta.
Lepo- /lukupiste. Missä ovat vastaavat esim. Helsingissä?
Rautatien alikulkutunneli. Näyttää sotkulta mutta perehtymisen jälkeen kuvat ovat ihan taidetta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti