sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Merellen luo La Lineaan

LA LINEA, ESPANJA

10.4.15 olimme jälleen La Lineassa Merellen luona. Puolen vuoden aikana ilman "talonmiestä" vene on talvehtinut hyvin. Keulaköysi oli katkennut ja joku oli onneksemme käynyt avotilan lokerosta hakemassa uuden köyden ja kiinnittänyt keulan uudelleen.

Likaa oli sitten joka puolella ja joka paikassa. Tuntui, että tämä ei voi olla edes sama vene, jonka jätimme syksyllä parkkiin. Täytyy vain hyväksyä tilanne yöksi ja pistää pää tyynyyn. Huomiseksi on sitten päiväohjelma valmiina.

Aloitamme pikkuhiljaa paluupurjehduksen kiireettä ja rauhassa. Tarkoituksemme on käydä kaikenlaisissa ihanissa pikkusatamissa. Menomatkalla moni paikka jäi mieleen ja sovimme, että käymme niissä paluumatkalla.

14.4.15 olimme valmiit purjehdukseen ja sopiva sääikkuna tuli kohdallemme. Gibraltarin salmen 20 mailia meni olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Lähdimme liikkeelle pilottikirjan ohjeiden mukaisesti 3 tuntia ennen nousuvettä ja tieto piti paikkansa. Atlantin itäreuna aukesi eteemme ja vapaus koitti. Hieno hetki matkallamme. Suunnaksi otimme heti Lissabonin 300 mailin päähän.

Siivouspäivä on kiva aloittaa hauskasti.


Vene sellaisena kun sen kohtasimme. Karmeat liat kyljessä.

Täydellinen sisäsiivous edessä.



 Ulkohommat edessä.

Pienistä yksityiskohdista syntyy laadukas kokonaisuus.



Aika hyvä.














Lopuksi vielä ankkurin käsittely. Kiiltävässä ankkurissa on kaloille enemmän ihmeteltävää kuin rumiluksessa.



Nyt on hyvä

Hyvästi toistaiseksi Gibraltar.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti