maanantai 8. syyskuuta 2014

Andalucian helmiä, Cadiz, Sevilla ja Gibraltar

2.9.14
Jätimme Magazonin ihanat rannat ja otimme suunnaksi Cadizin kaupungin. Joensuistokaupungiksi lähtö oli poikkeuksellinen. Pääsimme lähtemään halumme mukaan, koska väylä oli riittävän syvä, eikä nousuvettä tarvinnut huomioida. Virtakin oli maksimissankin alle 2 solmua,  joten ei silläkään ei ole merkittävää vaikutusta 2 mailin matkalla avomerelle.

Tuuli tuli ensimmäisen kerran Lissabonin jälkeen muualta kuin pohjoisen suunnilta. Purjehdimme vastatuuleen, eli kyssimme. Saimme hyvän vauhdin ja jälleen vene kulki miellyttävästi (vinossa), koska aaltoja ei ollut.

Näette kyllä terävästi mutta mittarin lasi teki heijastuksen ja kuva on epätarkka.

Veden lämpö 29,7°C
 


Illalla klo 19 pyrimme Rotan satamaan. Se on hieno vanha kalastussatama. Emme kuitenkaan jääneet sinne, koska siellä ei ollut kauppaa lähimaillakaan. Ystävällinen satamakapteeni suositteli meille lahden pohjukan toisella puolella 7,5 Nm päässä olevaa Cadizin satamaa Marina Puerto Americaa. (kuuluu samaan ketjuun Rotan sataman kanssa) Hän soitti Americaan jossa meitä odotettiin, vaikka satamakonttorin olisi kuulunut olla suljettu. Erittäin ystävällistä palvelua.

Kokonaismatka 50 Nm.


CADIZ

3.9-5.9.14
Cadiz, yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja, n. 3 000 vuotta perustamisesta. Sokkeloisia kujia, muureja sekä yleisilmeeltään varsin siisti ja monipuolinen. Kaupunki sijaitsee niemellä, joten rantaviivaa ja uimarantoja on paljon.

Vanhankaupungin muurin pääsisäänkäynti








Vanhan kaupunginosan katuihin oli maalattu erivärisiä raitoja sen mukaan, millainen sen värin nähtävyysaihe oli. Varsin helppo ja mukava tapa tutustua historiaan sekä nähtävyyksiin.




Catedral Nueva oli aivan tajunnan räjäyttävä kokemus. Sen koko oli valtava ja se ei mahtunut yhteen valokuvaan. Siispä ohessa useita kuvia.





 Komistus on hopeaa ja painaa 400 kg. 



Puistot ja aukiot ovat hyvin hoidettuja ja niissä viihtyvät turistien lisäksi myös paikalliset ihmiset lapsineen.


 Puu olisi voinuut nielaista Tian...
 .. ja minut. Puulla on aivan valtava ympärysmitta.


 Siniraitaa...









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti