perjantai 4. heinäkuuta 2014

Hirveetä kauheeta

2.7.14 keskiviikko
Illansuussa loppuivat Kööpenhaminaan varatut rahat joten oli lähdettävä. Moni ravintola jäi kokematta ja shoppailut kauppaan...

Saimme lähdössä hyvän myötätuulen ja -virran. Vene kulki ennätykselliset 9,0 solmua! Illan tullen vastatuuli nousi taas yli 10 m/s joten meno ei ollut ihan kesäpurjehdusta. Syvyyksien ollessa n. 4-8 m tekee tuuli epämiellyttäviä teräviä aaltoja.




Hui Hirveetä
Pussipimeässä klo 00.30 yritimme Klintholmin piensatamaan. Tia oli matkalla lukenut, että siellä on kalojen viljelyä sumpuissa.
Lähestyimme epähuomiossa juuri sumppujen puolelta 10 m/s tuulessa ja 3-4m syvyisessä rantamatalikossa sataamaa. Navigointivalomme (vihreä ja punainen) näyttivät kohdallamme olevan jotain käsittämättömiä tolppia metrin päässä molemmilla puolilla. Olimme saapuneet sumppuun! Ympärillämme oli vain keppejä sekä verkkokannuja. Joo, että sillä tavalla.
Vauhti heti seis, keulapotkurilla vene PAIKALLAAN ympäri ja varovasti trakkijälkeä takaisin. Tosin siinäkin tuli kannuja vastaan.

Pääsimme viimeinkin pois sumpusta takertumatta mihinkään ja suunnaksi otimme välittömästi "syvemmät" vedet. Tiaa ei haitannut enää mikään kunhan päästiin pois avoveteen.


Kuva on vastaavasta "sumpusta" mutta eripaikassa päivällä kuvattuna.














Suunniteltu purjehdus muuttui koko yön kestäväksi siirtymäksi. Uudeksi kohteeksi valitsimme Gedserin pienvenesataman. Matkan lisäys oli n. 30 nm. (eli 6 h)

Matkan pituus 93,4 nm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti