maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kiel

5-7.7.14 Kiel
Purjehdus Gedseristä Kieliin alkoi mukavasti kevyessä myötätuulessa genaakkerilla nautiskellen. Reitti kulki Fehmarnin sillan alta.


Lähellä Kielin laivaväylää tutkassa näkyi valtavan suuri n. mailin levyinen este. Kursseilta muistin, että on tulossa valtava ukkoskuuro. Näin siinä kävikin, että tuuli muuttui 5 m/s jatkuvaan 15 m/s ja puuskien ylittäessä 18 m/s. Samalla näkyvyys katosi täysin. Ainoastaan AIS-alukset näkyivät tutkakuvassa. 
Se mikä tulee nopeasti niin katoaa yhtä nopeasti. Jäljelle jäi vain täysin märkä Markku.

Matkan pituus 71,6 Nm.

Kiel sunnuntaina
Yllättävän vanhanaikainen tunne kun kaikki kaupat ovat kiinni. Vain osa kahviloista ja ravintoloista on auki. Vesipullokin tuli ostaa kahvilasta.

Pääkadun peittävälle kirppikselle oli kerääntynyt runsaasti ihmisiä.



Tavaran lyhyt kiertokulku

Kenttäkeittiön malli hernekeitoksesta. Keittoon kuuluu myös haarukka ja veitsi.











2 kommenttia:

  1. Hei Tiia ja Markku !

    Tekstari tuli perille,kiitos.

    Teillä on ollut jo monenlaista keliä ja seikkailua poijujen keskellä.

    Meillekin tuli vihdoin kesä tänne Montolaan. Viime viikko tehtiin ulkotöitä sateessa ja tämä viikko ollaankin sitten oltu sisätöissä. Eilen saatiin pinkopahvit seinälle miljoonan nupinaulan kera. Nyt menossa paperitapetit seinälle,kuvio sellaiset ja hemmetin hidasta puuhaa. Onneksi meillä on kaveri apuna, ilman Matin apua meillä olisi mennyt kuukausi hommaan. :)

    Suotuisia kelejä teille.

    Terv. Ari, Tytti ja Matti

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lukea näitä teidän tarinoita oikein ajan kanssa! Tulin työpäivän päätteeksi Eiran rantsuun nauttimaan helteestä ja katselemaan ohiajavia veneitä.. Ja lukemaan blogia! :)

    Täälläpäin kaikki on hyvin, mulla ensimmäiset viikot Meikussa kohta takana - hieman erilaista (tylsää!) kuin Töölössä, mutta koitan parhaani mukaan saada siitä irti edes jotain. Jappe on parhaillaan töissä Hernesaaressa järjestettävissä purjehduksen EM-kisoissa, kävin sielläkin äsken moikkaamassa ja katsomassa kisahulinaa.

    Terkkuja, pusuja ja haleja!

    VastaaPoista