lauantai 17. tammikuuta 2015

Tammikuun alku

JUHLAT

Pariviikkoinen aika Suomessa hurahti taas nopeasti. Tian isä Ossi, täytti 10.1 huikeat 85 vuotta. Olimme sopineet, että juhlimme perhepiirissä. Aloitimme juhlinnan ravintola Lehtovaarassa ja päätimme illan oopperalla La Bohème.




PALUULENTO 14.1.15
Talvilennolla on erilaiset haaasteet kuin muuna aikana. Lentomme oli tarkoitus lähteä 10.40. Ongelmat alkoivat, kun lentokonetta työntävä laite (trukki?) jäi sutimaan koneen eteen. Liukas keli teki siis arvaamattoman tepposen? Talvi tulee joka kerta yllätyksenä Suomeen.

Ongemat jatkuivat kun toisen moottorin kohdalta valui polttoainetta kiitoradalle. Kone oli ollut yön ulkona ja olettamani syy lienee lämpölaajenemassa. Siivet roikkuu alaspäin ja polttis pääsee kylmästä siivestä tihkumaan maahan. Korjatkaa jos/kun olen väärässä.

Pääsimme kuitenkin lähtemään reilun puolentoista tunnin päästä. Istuimme koneessa 6.15 tunnin sijaan 8 tuntia. Tarkastukset tehtiin kuitenkin meidän lentoturvallisuutemme takia. 
Minuun sekä Tiaan odotus ei vaikuttanut mitenkään, koska olemme tottuneet odottamaan. Viime syksynä Kroatiasta purjehtiessa jouduimme odottelemaan sään paranemista yhtäjaksoisesti jopa useita vuorokausia (esim. Kremik, Sisilia, Marokko).


TAKAISIN KOTIIN
Tältä Suomen reissulta veneelle palatessa tuntui ensimmäisen kerran kuin saapuisi omaan kotiinsa. Rheyassa on saatu tavaroita jo huomattava määrä paikoilleen ja laitteet toimimaan. Veneeseen on saatu luotua rutiinit, jotka ilmeisemmin luovat kodin tuntua ja siten kodikasta viihtyvyyttä.

SINISESTÄ PUNAISEKSI
Poissaollessamme Las Palmasissa oli ollut huonot säät. Oli ollut kylmää sekä ETELÄ-tuuli. Se tarkoittaa, että tuuli tulee saharasta tuoden mukanaan punaruskeaa hiekkaa. Yhtenä päivänä oli tuullut niin runsaasti, että kaikki oli värjääntynyt hiekan väriseksi. Emme olleet ainut vene, joka oli saanut hiekkapesun. Ne muut 1200 venettä, jotka olivat kokeneet saman kohtalon, ei tosin lohduttanut yhtään. 

Suurin osa meidän laiturin veneistä oli jo ehditty pestä mutta meidän sotkukasa näytti tässä joukossa surkealta. Eipä tarvinnut miettiä ohjelmaa iltapäiväksi.

Tämä oli aika samanlainen tilanne kuin heinäkuussa Hollannissa "Järven kosto"-tarinassa. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti