maanantai 27. huhtikuuta 2015

La Coruna

LA CORUNA

22.4.15 tuntuu kuin pääsisi paratiisiin. Edelliset yöt ovat olleet hurjan kylmiä. Viime yönä saimme melkoisen näytelmän. Tunteja kestävä salamointi valaisi kauniisti horisontin. Kiva seurata salamoita, koska ne esiintyvät aina eri muotoisina. Ukkosen voimistuva jyrinä tosin ei ollut kovin kivaa. Ei kuitenkaan satanut rajusti päällemme, niin kuin yleensä ukkosmyrkyssä.

Tutkassa näkyvä sadepilvi ei hävinnyt ollenkaan päältämme ja se häiritsi näkymää. Emme pystyneet erottamaan kalastusaluksia sadekuuron alta, vaikka kuinka olisi tehnyt säätöjä. Sateen sai pois kuvasta mutta samalla poistui kalastusalus, jonka valot näimme vierellämme. Ei ollut yhtään kivaa.

Päästyämme satamaan lepäsimme hiukan, siis yhden tunnin ja lähdimme kävellen liikkeelle. Huomiseksi oli jälleen huoltotöitä. Koneajotunteja on tullut reippaasti ja moottorin laaja huolto oli edessä. Lisäksi ennen Biskajaa on hyvä tarkastaa koko vene.

Matkaa La Lineasta tänne La Corunaan on tullut 650 nm 11 vuorokaudessa.

Sääikkuna näytti jo huomiseksi kohtuullista myötätuulta Biskajan ylitykselle, joten päätin (-mme?) tarttua tilaisuuteen. Lähdemme huomenna, kohteena Brest, Ranska.


Pilvet ovat kyllä seuranneet meitä Gibraltarilta saakka.
Viimein perillä.
















Moottorin ja takavinssien huolto edessä.


Pyykit eivät ehtinnet kuivua sataman kuivurissa, joten märkänä mukaan ja matkaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti