maanantai 27. huhtikuuta 2015

Lissabonista kohti La Corunaa

AJOA JA TAAS AJOA

Matka jatkuu sään ja polttoaineen ehdoilla. Nyt on täysin tuuletonta, joten etenemme konevoimin. Aika puuduttavaa konejyskytystä mutta päämäärämme, Merelle Helsinkiin, vuoksi teemme kaikkemme.

Lissabonista noin 300 nm matkalla La Corunaan on melko huonosti satamia ja vielä vähemmän polttisasemia. Polttoainetta on saatava ja katsoimme, että mahdollisesti Viana do Castelosta saisimme. Lisäksi tarvitsemme lepoa tähän urakoimiseen. Takanamme on juuri ajettu 313 nm ja Lissabonissa vain yksi vajaa yö satamassa.

Pilotti, AIS- ja tutkahälyt päälle. Hälytykset on säädetty hälyttäväksi jo 3 mailia (1/2 tuntia) ennen kohtaamista.
Tian vahtivuoro.













Minun vuoro ei ole yhtään sen parempi. Vähän väsyttää.
Jääkaapin valoista on montakin vitsiä. Meillä valo toimii hyvin.

















VIANA DO CASTELO
Soitimme puhelimella kysyäksemme satamapaikkaa sekä polttoaineen saatavuutta. Molemmat järjestyy, siis lue; on järjestettävissä jotenkin, muuten vastaus olisi, että kaikki löytyy.

Satama oli joen suistossa kääntösillan takana. Palvelu oli erinomaisen hyvää, johtuiko ennakkoilmoituksestamme vaiko siitä, että olimme sataman ainoat vieraat. Saimme esim. vain naisten wc- /suihkutilan avaimen, jota voimme kumpikin käyttää. Näin toista suihkutilaa ei tarvitse avata ja siivota. Näppärää!

Satama on kyllä hieno ja pieni kaupunki siinä ohessa on valtavan söpö. Aamuksi klo 9 järjestyi kalasataman puolelta viranomaisille tarkoitetusta tankkausasemasta polttista. Tankkaus oli mieleenpainuva kokemus. Vuorovesi oli alimmillaan ja perusasia, tankkaus, oli suunniteltava uudella tavalla. Tankattava polttoainemäärä oli ilmoitettava etukäteen. Ei kannata hirveästi ilmoittaa yläkanttiin, koska maksu menee sen mukaan. Toisaalta edessä on pitkä matka ja jokainen litra mikä tankkiin mahtuu niin tarvitaan. Maksu vain käteisellä ja tasarahalla. Rahat lippaaseen ja homma toimi.

Sataman kääntösilta avattiin heti kun saavuimme lähelle siltaa.

Maata jalkojen alla, ainakin ihan kohta.















TANKKAUS

Tasaraha lippaaseen ja menoksi. 


















 Matka (taas) jatkuu. Onneksi oli kokonainen yö satamassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti