lauantai 21. maaliskuuta 2015

Arkea Las Palmasissa

VEGUETA
3.4.15 Kävimme Las Palmasin vanhan kaupungin kauppahallissa. Tunnelma on kiinnostava. Kaupankäynti on hallikaupan tyyliin hyvin henkilökohtaista ja ulospäin näyttää kiireettömältä. Kalakaupassa myyjä perkaa, pakkaa perkuujätteet pussiin ja fileoi kalan. Ei mitään kiirettä vaikka jono kasvaa. Homma käy ammattimaisesti.

On mukavaa seurata hallin ihmisvilinää ja kauppiaita.



BIKRAM JOOGA
Tänne Las Palmasiin muuttaessa harmitti kun Puerto Mogànin joogasta joutui luopumaan. Toisaalta luopumalla vanhasta saa tilalle jotain uutta.

Kauppareissulla huomasin ikkunaan teipatun jooga-asentoisen kuvan. Ovi oli lukossa. Kävin kaupassa ja paluumatkalla ovi olikin auki. Sain esitteen ja tapasin norjalaisen miehen, joka osasi englantia. Teimme treffit klo 21 hänen veneensä laiturin eteen. 

Pian huomasimme olevamme iltakylässä Stianin ja vaimonsa Irmelinin veneessä. Hänen vaimonsa oli aloittanut Bikram joogan täällä ja käynyt 60 päivää peräkkäin harjoituksissa. Mainoksessa kerrotaan, että 30 päivää muuttaa kehoasi ja 60 päivää harjoituksia muuttaa elämäsi. Tämän lupauksen Irmelin todisti oikeaksi. 

Olimme seuraavana päivänä, ja siitä viikon perättäisissä harjoituksissa. Huone on 40°C lämmin ja ilmankosteus on 40%. Siinä tilassa viedään 26 liikkeen harjoitus 90 minuutissa keskeytyksettä läpi.

Huh huh, tuli kyllä hikeä oikein norona pyyhkeelle ja vähän taisi mennä ohikin.





URHEILUA PÄIVITTÄIN
6.3.15 Aamulenkillä (3 tuntia) lähdin juoksemaan portaita ylös näköalapaikalle. Kuvasin kaupunkia alas tullessani ja havahduin Las Palmasin monipuolisuuteen ja mahdollisuuksiin. Missä muussa kaupungissa on mm. golf-kenttä ja 3 km pitkä uimaranta keskustassa!



Golf-kenttä



Playa de las Canterasin rantaa alavedellä. Hiekkaranta on 3 km pitkä.




Seuraavan aamun pyörälenkillä kuvasin Las Palmasin rantoja alaveden aikana. Vuorovesi, 2,8 metriä yllätti minut. Oletin vedenkorkeuden vaihtelua pienemmäksi. Kun tarkkailee luontoa päivittäin oppii huomaamaan jo pieniäkin muutoksia ympäristössä. Kivaa tutkimista!


 Kalastajapatsas Canterasin päädyssä.




PURJEVENE VASTAAN MOOTTORIALUS
Aamulenkille lähtiessä tuli kunnon häkä- ja nokipilvi ensimmäisenä laiturilla vastaan. Joku veneilijöistä täräytti "vanhat" dieselimyllyt käyntiin ja savupilvi oli sen mukainen. 
Siitä luonnonsuojelusta ei tällaisilla motareilla ajavien kannata kovasti pitää ääntä.





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti