sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Järvisten veneretki

PUERTO MOGÁN

14.2.15 Päätimme toteuttaa jonkin aikaa suunnittelemamme veneretken Järvisten kanssa. Perttiä on kovasti kiinnostanut kokeilla kuinka ns. "nykyaikainen" leveärunkoinen vene kulkee. Heillä itsellään on IS400- merkkinen nopeakulkuinen vene joskin se hieman kallistelee vastatuuleen ajettaessa.

Eipä muuta kuin köydet irti laiturista ja koneella ulos. Satamassa tuulta oli alle 2 m/s, joten saimme rauhassa seurustella tyynessä säässä. Olin aamulla käynyt vuorilla ja tiesin, että kulman takana on vaahtopäät. Ei kun suoran sinne.

Sitä saimme mitä tilasimme. Puolentoista metrin murtuvat aallot sekä 14,5 metrin sekuntituulet. Purjeet ylös ja Rheya oli valjastettu.
Meidän Rheya-rouva nöyristeli ja kallisteli siinä kuin muutkin, jos muita olisi ollut liikkeellä. Pertti oli elementissään ohjatessaan venettä. Verratessaan veneiden runkomuotoja Pertti ei olut mitenkään vakuuttunut levärunkoisten paremmuudesta.

Hän jopa suunnittelee oman veneensä pitämistä ja harkitsee vielä uudelleen tarvetta koko veneenvaihtoruljanssiin. Hyvä päätös!

Illalla Järviset veivät meidät päivälliselle. Maksun yhteydessä tarjoilija toi naisille drinkit ja meille miehille omat "pikku makeiset".

Oli erittäin kivä päivä, kiitos Pertti ja Raija.

 vahdin vaihto




 Miltähän vene tuntuu...








 Syötävän kauniita annoksia


 Drinkin ja..

..pikku makeiset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti