lauantai 21. maaliskuuta 2015

Vieraita ja vierailuja

LAS PALMAS
10.3.15 avantouintiseurastamme Juke ja Meppi tulivat vieraaksemme. Olimme heitä bussiasemalla vastassa puoliltapäivin. Vietimme aikaa yhdessä veneellämme. Päätimme lähteä kaupungille syömään. Veimme heidät kiinalaiseen ravintolaan, jota olemme Tian kanssa käyttäneet jo useamman kerran. Se on paras koskaan löytämämme kiinalainen ravintola. Alkupalapöydän sushit ja useat tarjoilurivit kuuluivat buffet-pöydän antimiin. Salin reunalla kokki paistaa liha-, kana-, äyriäis- tai kala-annoksestasi maukkaan aterian. Huikea paikka.

Meillä oli valtavan hauska päivä Mepin ja Juken kanssa. Kiitos vielä heille kun antoivat lomastaan meille yhden päivän.





VIERAITA NORJASTA
Eräänä iltapäivänä viereemme seilasi kumivene. Siellä olivat norjalaiset ystävämme Irmelin, Stian ja heidän tyttärensä Ida 7 kk. Olivat tarttuneet kutsuumme tulla kylään veneellemme. 
Irmelinin tarina on erikoinen. 

Hän on ostanut Norjasta Bavaria 32 purjeveneen ja asunut siinä 2 vuotta Bergenin ympäristössä. Purjehduskokemusta hänellä ei silloin ollut. Hän oli pyytänyt jotain purjehduksesta tietävää mukaansa näyttämään miten purjeet nostetaan. Sitten tyttöjengillä purjehtimaan. 
Hän löysi poikaystävän, joka ei ollut myöskään aikaisemmin purjehtinut.

Nyt heillä on Bavarian lisäksi suuri Dufour 45 vene täällä Las Palmasissa. Heillä on tarkoitus ylittää Atlantti syksyllä Atlantic Odysseyn mukana. Esimerkki hurjasta ennakkoluulottomuudesta ja heittäytymisestä!











Eräänä päivänä Saarisen Kalle soitti ja pyysi syömään hänen veneelleen. Hetken päästä istuimme Immigrantissa valmiin aterian äärellä. Näin se toimii.

Vastaavasti Kallle soitti toisena päivänä, että oletteko veneellä? Niin, että keitätkö Tia pari kuppia kahvia. Hän tulisi hetkeksi käymään.

Nämä ovat aivan ihania spontaaneja visiittejä. Tulee kutsu, siihen vastataan ja yhtä nopeasti vierailu on päättynyt.

Naapurissa on Jussi Kinnunen Grand Soleil 52 veneensä kanssa. Hän on oleillut jo kauemmin Palmasissa ja tuntee henkilöt ja paikat. Tervehdimme toisiamme ja hetken päästä, kuten arvata jo saattaakin, istuimme hänen veneessään. Vene on valtava, vaikka olen nähnyt runsaasti suuriakin aluksia.
Päivittäin tervehdimme toisiamme, siis aina vähintään 30 minuuttia kuulumisia ja tarinoita. Hänellä on valtavasti tarinoita, joita on mukava kuunnella. Kävin häntä auttamassa purjeiden kanssa ja hän lainasi meille saavin köysien pesua varten.

Ensi kerralla kuvaan henkilön.

Visiittejä sinne ja visiittejä tänne. Tämä on meidän elämäämme tällä hetkellä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti