maanantai 4. elokuuta 2014

Guernseyn saari

27.7.14
Tänään Cherbourgista kohti Guernseytä. Tavattiin aamulla muitakin Kanarian saarille matkalla olevia veneitä. Keskustelimme heidän kanssaan suunnitelmista ylittää Biskajan lahti.

Lähdimme 2,6 solmun vastavirtaan, koska laskelmiemme mukaan saisimme matkamme aikana kokonaisen 6 tunnin jakson myötävirtaa.

Kello 11.42 purjehdimme jo myötävirtaan kevyessä myötätuulessa 8,6 solmua. Tuntuu oudolta, kun veneestä ei jää juurikaan mainittavaa peräaaltoa tällaisessa vauhdissa. Nopeutemme veden suhteen oli vain pari solmua, muu nopeus tulikin myötävirrasta.

Guernseyn saaren St Peter Portin kaupungin edessä kartassa olevan virtavaroituksen mukaisesti virta oli jo 8 solmua ja veneen vauhti 10,8. Veneemme ei ole koskaan kulkenut näin lujaa muuta kuin trailerilla.

Kokonaismatka 44,1 Nm.









VUOROVEDET
Täällä kanaalisaarilla on suuri vuoroveden vaihtelu. Läsnäoloaikanamme vuorovesivaihtelu oli 8,4 metriä, siis kaksi kertaa vuorokaudessa. Koko logistiikka on suunniteltava vedenkorkeusvaihtelun mukaisesti. Jäimme tietoisesti satama-altaan ulkopuolella olevaan ponttoonilaituriin koska emme halunneet satama-altaaseen. (max syväys 2 m ja meillä onjuuri se sama)


 Kävelysilta satama-altaan ulkopuolen laituriin laskuveden aikaan. Nousukulma oli 18°.

Tästä tuli ajaa yli satama-altaaseen nousuveden aikana. Silloin vettä oli esteen yläpuolella 5 metriä.

 Satama-allas.













Satama-altaaseen jäi 2 metriä vettä, muu vesi virtasi pois.













KIRKKOKONSERTTI
Päivällä huomasimme ilmoituksen ilmaisesta kirkkokonsertista. Konsertti oli mahtava. Esiintyjät olivat maailmalla nimeä saaneita muusikoita. Kokemus kirkon äänimaalimassa oli mieliinpainuva.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti