lauantai 23. elokuuta 2014

Kaupunkipäivät Lissabonissa

19-22.8.14
Lissabonissa on kaikille kaikkea. Venesatamamme Doca de Alcantara on keskustaa lähin vierassatama. Vieressä olevalta sillalta kuuluu melkoista autonrenkaiden hurinaa kun ne ajavat teräsrakenteisten ritiläkennojen päällä. Onneksi tuulensuunta oli suurimman osan ajasta länteen, jolloin ääniä ei kuulunut laisinkaan.




 Alinna kulkevat junat














Vanhat rakennukset huikaisevat yksityiskohdillaan. Useat talot on pinnoitettu keraamisilla laatoilla.  Ennen on ollut aikaa tehdä kaunista ja viimeisteltyä.


 Belemin luostari
 



Katuesiintyjiä on elävistä patsaista soittajiin sekä pallotaitajiin. Siis todellakin, ilmaista taidetta jollei halua antaa kolikkoa astioihin.


Portugalin parhaat Nata -leivokset. Ah,  näitä voisi napsia vaikka 6-pakkauksen kerralla jos vain jaksaisi.


 


Nata- leivoksia
















20.8.14
Kävimme illalla Karlan ja Japen asumassa hotelli Edenissä ihastelemassa maisemia uima-altaalta käsin. Lähdimme vielä yhdessä illallisella ennen kuin he huomenna palaavat Suomeen.



21.8.14
Olimme lähdössä veneellä Lissabonista kokonaan pois. Ajoimme jo avattavalle sillallle, ja mitä oli sillan toisella puolella vastassa. Seppo ja Mia Emilyllä. Molemmat odottelimme siltaa malttamattomina. Teimme täyskäännöksen ja jäimme vielä vuorokaudeksi heidän luokseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti