maanantai 18. elokuuta 2014

Penichen nähtävyydet

15-17.8.14
Purjehdus Figueira da Fozista Penicheen oli jälleen koneajoa. Lomamme aikana yleisesti ottaen on  joko tuullut liikaa tai liian vähän. Onneksemme meillä on mukana 40 litraa polttoainetta varakanistereissa.

Merellä on varsin kaunista tuulettomassa säässä




ERIKOINEN SATAMA
Satamassa on vain muutamia vieraspaikkoja. Veneet kiinnittyvät kylkikiinnityksellä laituriin tai toistensa kylkiin. Venepaikan hintaan vaikutti huomattavasti veneen leveys, vaikka leveydellä ei ole merkitystä kylkikiinnityksessä. (ymmärtäisi jos olisi esim. aisapaikat tai poijut)


Satamaan saapuessa tulee heti rajavartija pyytämään asiakirjat ja täyttämään lomakkeen. Hänen työvuoronsa päättyessä tulee toinen rajavartija ja sama prosessi uudelleen. Satamakapteenille tulee täyttää tismalleen samanlainen lomake vielä kertaalleen.

Satamasta ei saa poistua ennen ilmoittautumista satamakapteenille. Hän on paikalla, jos ei ole muualla, ilmoituksen mukaan. Huomioiden täsmällisyyden puute, tavoitettavuus on arpapeliä. 


Asiasta ei otettu huolta ja portista kuljettiin yleisesti hieman "voimaa" käyttäen, koska kulkukorttien saatavuus satamakapteenilta oli hankalaa.




ILLAN YLLÄTYSESITYS
Kaduilla oli ilmoituksia, että illalla on suuri tapahtuma. Luonnollisesti olimme jälleen paikalla. Tilaisuus oli hauska esityksineen ja ja lasten tansseineen. 



VANHA LINNOITUS
Keskustassa on vanha linnoitus, joka on toiminut mm. poliittisten vankien vankilana. Nykyisin linna on museoaluetta ja kertoo alueen historiasta. 


 Vankien lyhyt matka sellistä kappelin kautta hautaan.
Linnan vanha vesivarasto on linnan alla. 



Pitsilaatujen kirjoa

CABO DE CARVOEIRO
Tyrskyjen kalliot, ei voi muuta sanoa. Tästä on otettu huikeita, henkeäsalpaavia kuvia kun myrskyt kohtaavat Euroopan rantakalliot. 
Kuvaushetkellä ei ollut mainittavaa aallokkoa eikä tuulta.








Kallioiden rakenne on aivan haperoa ja murtumat ovat mahdollisia milloin vain.




Lohkare on kiilautunut kallioiden väliin.
 Isot lohkareet ovat pienten varassa



Reissupäivän päätteeksi pikaruokaa. Kyllä täydellä vatsalla jaksaa hymyillä


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti