perjantai 29. elokuuta 2014

Lagos Portugali

24.8.14
Lähdimme Sagresista täydellisessä purjehdussäässä. Myötätuulta sopiva 6 m/s. Rantojen korkea profiili estää aaltojen muodostumisen ja se tekee pohjoistuulesta erityisen miellyttävän.

Lokikirjassa lukee "klo 17.00 Lagosin lahteen ankkuriin. Tämän takia kannatti purjehtia näin kauas".

 Tuulta ilman aaltoja

 Lagosin lahteen ankkuriin yöksi
Aamun sarastus Kaupungin takaa














25.8.14
Kumivene ajovalmiuteen ja pikkukone käyntiin. Aamupäivän kierros jylhissä kalliomaisemissa vedenrajassa. Puolenpäivän jälkeen lukuisat turisteja kuskaavat veneet ruuhkauttivat sokkeloiset kallioiden onkalot joten siirryimme muiden turistien joukkoon rantahiekalle.











Iltapäivän päätteeksi siirryimme Lagosin huikean sataman palveluihin. Palvelu alkoi jo ilmoittautumisen yhteydessä, kun mies tuli kiinnittämään veneemme ja ohjasi meidät vastaanottoon. Jalankulkusilta avattiin meille heti kun olimme sen kohdalla. Kaupungin kartta, -tapahtumat ja palvelut esiteltiin kirjasen muodossa. Laitureilla ja satama-alueella oli jatkuvasti vartija. Yhteen marmoriseen "suihkukaappiin" olisi saanut pienen yksiön.

Ei ihme, että oli hieman tyyris. Kyllä se silti kannatti.



26.8.14
Välipäivän Lagosissa. Fillarointia, tutustumista vanhaan kaupunkiin. Camping-kaasupullon vaihto täyteen bensa-asemalla ja yleistä oleskelua ja nautiskelua. Markku teki pyörällä muutaman tunnin valokuvauslenkin.





Brompton ei ole ihan maastopyörä mutta sillä pärjäsi.





Illalla söimme sataman toisen kerroksen italialaisessa Portofinos-ravintolassa. Kaikki sujui hyvin vaikka sähköt katkesivat. Ilmastointilaite oli rikkonut sähkökeskuksen ja ilta istuttiin romanttisesti tuikkujen valossa. Koko ravintolassa oli hyvä fiilis. Menu supistettiin siihen, mitä puisella pizzauunilla voi valmistaa.

Maksu suoritettiin lähtiessä baaritiskillä käteisellä, koska kassakoneet eivät toimineet. Ongelma osattiin kääntää eduksi. Palaisimme mielellään takaisin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti