tiistai 23. joulukuuta 2014

10 päivää Lanzarotella

10 Päivää Lanzarotella

10.12.14
Saavuimme tapamme mukaan keskiyöllä Marina Lanzaroteen. Saapuminen oli poikkeuksellisen jännittävä. Satamakirjan mukaan satamaa ollaan rakentamassa ja se mahdollisesti valmistuu vuoden 2013 syksyllä.
Karttaplotterissa on vanha kartta, joka ei tunne satamaa tällä nimellä. Ipadin kartta oli juuri päivitetty, mutta satama puuttui. Kartan mukaan kohde on Puerto de Naos ja sinne johtavan väylän syvyys on 0,3-1,0 metriä (alavedellä)
Eteenpäin näyttävä kaiku päälle ja siihen oli luottaminen. Kaikuja tuli metristä alaspäin. Uskoin, että ne ovat heijastuksia ja tällä kertaa asia oli niin. Läpi vain hiljalleen.


Satama on virallisesti avattu marraskuussa 2014. Se oli sitten vuoden myöhässä. Samalla väylä on ruopattu 6 metriin, joten suuretkin alukset pääsevät turvallisesti satamaan.

11.12.14
Päivä kului kuten aina. Liian nopeasti ja tuntuu, että ei saanut mitään aikaan. Toisaalta mitä olisi pitänyt saada aikaan kun kerran olemme lomalla?
Illaksi meidät oli kutsuttu ravintolaan, jossa australialaiset venetuttumme soittivat musiikkia. Sama mies joka La Lineassa järjesti laituribileet. Meidän "family" oli taas koossa.





12.12.14
Vuokrasimme auton viikoksi sveitsiläisten Christinen ja Ursin kanssa. Ensimmäisen päivän kohteena oli mm. Timanfayan luonnonpuisto. Alueella on ollut tulivuorenpurkauksia ja maaperä on niiltä ajoilta. Aika hurjaa kuvitella, että kaikki on peittynyt sulaan laavaan. Käsittämättömän vaikuttava kokemus, kun aihe tulee uutena ja tulivuoriin ei ole tottunut.

Pikku "Fiiu", johon kuitenkin mahduimme samanaikaisesti sisään.

Aamiaiseksi churroja sekä kermakahvit
Katukahvila sanan varsinaisessa merkityksessä













 Tia ja Christine kraaterissa





Tässä toimivassa lähteessä ravintola valmisti lihat sekä kanat. Lämpö oli hurja.

Illalla menimme bongaamaan aaltoja



13.12.14 CESAR MANRIQUEN MUSEO
Piipahdimme Manriquen talossa, jota hän on käyttänyt kotinaan. Hän asui talossa yksin koiriensa kanssa, vain siivooja kävi pitämässä taloa kunnossa. 
Sisätiloja on reilut 1800m2 ja terasseja ulkotiloineen saman verran lisää. Aivan mielettömän hyvä idea käyttää laavakiviä...voi tehdä siitä vaikka kokonaisen talon.










Yksi sisäänkäynti pihalta

Yksi viidestä vanhasta kraatereista on tehty olohuoneeksi..
.. toinen grillin seurustelutilaksi



Jännästi korostettu laavan "purkautumista sisätiloihin". Välissä on ikkuna.


Illalla oli porukka koolla Ursin veneessä



14.12.14
Christinen synttäripäivä. Markkinat Teguisessa. Tapahtuma on suuri ja sitä on markkinoitu runsaasti. 



Vaikuttaa edulliselta
 Ruokamessuille ostettiin nippu 1€ lipukkeita

 

Aika nuorena saa myydä alkoholia (siis se matalampi henkilö)
Chiliosaston "tulinen tyttö"
Kokonaan syötävä joulupuu.
Illalla oli meidän skumpat


15.12.14
Huoltopäivä. Pesua ja siivousta koko päivä. 

16.12.14
Päiväohjelmaan kuului 7 km luolasto, josta yleisölle oli avoinna 1 km. Loppupäivästä kiertelimme näköalapaikkoja sekä "turistirysiä".
Illaksi menimme Monican ja Tonin veneelle koko jengillä. 

Tarkoitus oli mennä Doriksen ja Hansin Halberg Rassy 42:seen mutta päivä ei ollut heille sopiva. Hans oli tankannut 450 l polttoainetankkiin 200 litraa vettä. Tämä oli täysi katastrofi. Lisäksi heidän Reymarinen autopilotti oli hajonnut ja vastaavaa ei saa mistään. Uuden tilaaminen ja koko järjestelmän uusiminen vie ainakin 6 viikkoa. 
Pilottiongelma ratkesi helposti. Meillä on varaosana juuri samanlainen ehjä kurssitietokone, eli sama keskusyksikkö kuin heiltä on hajonnut. Myin sen ruokatarjoilua vastaan. Arvaattekin, kuinka helpottuneita he olivat. 





120 hengen konserttisali, jossa salin perällä tarjoillaan tapahtumien yhteydessä ruokaa.

Alaosan peilaava kuva heijastuu vedestä. Siinä on vain 20 cm syvää mutta rotkovaikutelma on pelottava.


 Illaksi kylään Monicalle ja Tonille






17.12.2014 SYNTTÄRIT
Tian päivä alkoi Christinen ja Ursin tarjoamalla aamiaisella, lohileipiä sekä kuoharia. Päivällä kierreltiin autolla erilaisissa nähtävyyskohteissa sekä näköalapaikoilla. 
Illalla mentiin syömään italialaiseen ravintolaan.










Harian kylän joulumaa, aivan ihana yksityiskohtineen ja liikkuvine osioineen.




 Tuplakaaret onnittelivat Tiaa.

18.12.14
Huoltopäivä. Minä en enää jaksanut lähteä liikkeelle vaan jäin halustani huoltohommiin. Tia ja porukka olivat turneella mm. kävivät uimassa beachillä.

Illalla pidettiin koko porukalle kokkarit vielä Tian synttäriteemalla.






19.12.14
Porukka hajaantuu. Monica ja Toni lähtivät Las Palmasiin. Me muut kokoonnuimme vielä yhteisen aterian ääreen yhteen sataman hienoista ravintoloista. Hans lunasti "autopilotin" ja söimme pitkän kaavan mukaisesti.

Hans, Doris ja minä. Saimme vielä ihanan kiitoskortin antamastamme avusta


Porkkanaperhe. Linnut ja kala yhdessä.
Lanzarote, ihanat kokemukset ja muistot jäivät tästä mielenkiintoisesta saaresta. 






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti