perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulu Las Palmasissa

LAS PALMAS

21.12.14 Olimme saaneet toimistosta laituripaikan, jossa oli jo vene. Ajoimme siis takaisin toimistoon, jossa pahoiteltiin asiaa. Joku veneilijä oli ilmeisesti ilmoittanut lähtevänsä ja kuitenkin palannut takaisin. Olisiko syynä ollut kovat tuulet, jotka näkee vasta kun on purjehtinut satama-alueelta ulos.


Täydessä satamassa vei hetken, ennen kuin saimme uuden paikan. Se osoittautui liian pieneksi (ajoin veneen paikalleen, mutta fendarit nousivat ylös ja niitä ei saanut veneiden väliin).
Saimme vielä uuden paikan suurehkojen veneiden puolelta. Tähän olisi saanut jo vaikka dingin (kumiveneen) veneemme kylkeen ja vielä olisi jäänyt tilaa.

Jälleen kerran; malttia ja rauhallisuutta - kaikki kyllä järjestyy.

Melko pian kiinnittymisemme jälkeen saimme miellyttävän yllätysvieraan. Johanna Vesalainen Sy IIriksestä tuli meitä tervehtimään.

Tilanne oli hauska ja siihen liittyy tarina.
Tapasin matkamma alussa, juhannuksena, Tallinnan Piritan satamassa maailmankiertäjä Pekka Kärkkäisen. Hän on purjehtinut Iiriksellä 2 kertaa pallon ympäri ja kertoi, että Iiris on Palmasissa. Lupasin viedä Johannalle terveisit, kun sinne syksyllä pääsemme. Nyt Johanna tulikin luoksemme ja terveiset välittyivät näin perille.

JOULU VENEESSÄ
Olimme sopineet Ursin kanssa, että hän tulee meille aattoillaksi. Samaan aikaan sain kaveriltani Juhalta viestin, että hän on Teneriffalla. Kutsuin hänet aatoksi meille ja hän otti tarjouksen vastaan.

Tia alkoi pikkukeittiössä puuhaamaan niin rajusti, ettei mahtunut kokonaisena kuvaan. Salaatteja, pateita, lohta, kalkkunaa sekä useita sillejä saatiin mahtumaan pöytään. Lopulta veneessä tuoksui kakku. Kuinka ihmeessä yksi nainen saa kaiken tämän aikaan..

Kiirettä ja touhua, vain puolikkaana kuvassa
Kattaus alkamassa
Äh, halikuviin ehtii pysähtyä



Joulupäivänä oli suomalainen joulukirkko. Sinne mahtui reilut sata henkilöä ja se oli lisäpenkkejä myöten aivan täynnä.

Tämä joulu oli erilainen, mutta kokemuksena rauhallinen ja lämmin.



Jouluvalot
Ostin El corte Inglesistä veneeseen jouluvalot. Otin kaksi päällekkäistä pakettia. Huomasin vasta veneellä, että toinen olikin värivalopaketti. Näin ollen meillä on sisällä jouluvalot ja ulkona vappuvalot!!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti