maanantai 15. joulukuuta 2014

Reissu Lanzarotelle

ITSENÄISYYSPÄIVÄ 6.12.2014

Sääikkuna näytti kohtuullisen hyvää neljäksi päiväksi. Olimme edellisenä päivänä tilanneet tulliselvityksen sekä pilotin. Kaikki näytti hyvältä ja oli helppoa (ranskankielellä!) Koko uloskirjaus sekä veneen tarkastus kesti jälleen vain puolisen tuntia. Suurinn odotus tuli siitä, kun pilotti oli hoitamassa toista tehtävää ja tuli luoksemme toisen puolituntisen odotuksen jälkeen.
Meidän kohdallamme kaikki on sujunut erinomaisen hyvin ja nopeasti.

MERELLE
Pilotti ohjasi meidät ulos avomerelle saakka. Täällä sitten nostimme purjeet. Ensimmäisen vuorokauden aikana purjehdus oli sitä mitä se on parhaimmillaan 7-12 m/s myötätuulessa. Lisäksi oli selvästi havaittavissa lämpötilan nousua. Isopurje oli pakko ottaa pois, kun tuuli nousi jo yli 14 m/s. Samalla se rullaantui kierteelle ja emme saaneet sitä auki enää koko loppumatkan aikana.

VAHINKOJA
Tuulenpuuskat olivat hankalia ja rajuja. Tosiaan isopurjetta ei enää voinut käyttää, koska se oli solmussa. Spinnun puomi rojahti itsekseen maston yläkiinnikkeen petettyä. Onneksi se tapahtui päivällä ja ei rikkonut venettä. Molemmat tuuligeneraattorit taipuivat ja niiden siivet murtuivat osuessaan teräsrunkoihin.

Se 480 nm oli tosiaan kuoppainen aaltojen ja tuulen yhteisvaikutuksesta. Vene toimi kuitenkin koko ajan johdonmukaisesti. Vain yksi murtuva aalto tuli takaa päällemme kastellen koko istumalaatikon penkkeineen. Vesi ei kuitenkaan päässyt sisätiloihin, koska ennen sisäänkäyntiä on korkea "aaltolaita", johon vesi pysähtyi.




9.12.14 Olimme jälleen keskiyöllä Lanzaroten aivan uudessa Marina Lanzarotessa ja saimme kiinnitettyä veneen turvallisesti (Rheyassa on ihan järjettömän hyvät lähestymis- ja työvalot edessä sekä takana).













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti