maanantai 15. joulukuuta 2014

Lähtö Tangeriin, saavuimme Ceutaan

JÄLLEEN MATKAAN

Monella veneilijällä on ollut mielessä lähteä matkaan heti kun tuulet sallivat. Lokimerkinnöissämme on 27.11 kohdalla "ei tällaisia tuulia ole Suomessa", 28.11 "hurjat tuulet ja sateet jatkuvat" sekä 29.11 "viileää, ehkä jossain sade on hellittänyt". Kaikki matkapurjehtijat ovat siis edelleen laitureilla mutta mikäs tässä. Kaikilla on sama tavoite - Kanarialle välitavoitteena tai jäädäkseen talveksi.

GIBRALTARIN KIROUS
Kone tärähti käyntiin 1.12.14 kello 10.10. Meri on aallokkoinen, koska olemme Gibraltarilla. Täällä on aina voimakasta virtaa ja kapeikosta johtuen tuulessa "syöksyvirtauksia". Lähellä rantoja on overfall-varoitukset (murtuvat aallot) ja keskemmällä on laivojen reittijakoalue. Laivoja on sitten 40x sama määrä kuin kauppatorilla keskikesällä.


Tällainen meni Gibraltarin päältä ja seuraava oli tulossa.













Valitse näistä sitten vähiten epämiellyttävä kokemus Gibraltarin salmen 20 mailin matkalle. Olosuhteet olivat sellaiset, että alkuperäisen Marokon Rabatin kaupungin sijaan muutimme kohteeksi Tangerin. Matkaa on vaivaiset 30 nm. Sitten matkaan.

No ei tarvitse paljon arvailla mitä tapahtui. Olimme ajaneet 3 tuntia vaahtopäisessä virrassa ja tuulessa antaen tilaa laivoille.
Tästä hommasta ei tule mitään. Olemme edenneet vain 13 nm ja siitäkin osan sivuttain. Suojasatamaksi katsomamme Afrikan puolella oleva, Espanjalle kuuluva Ceuta muuttui kohteeksemme. Täyskäännös myötävirtaan ja tuuleen. Kuljimme pelkällä maston ilmanvastuksella 9 solmua, että silleen tuuli. Tunnin kuluttua olimmekin jo sataman suojassa.


CEUTA
Kausi on jo ohi, joten satamassa ei ole mitään palveluja. Vessa ja suihku on veneessä. Satamamaksu on kuitenkin vajaat 30€ joka tulee mennä maksamaan toimistoon kun se saadaan avatuksi.

Kaupunki on hieno. Se on Espanjalaisten vastine verovapaalle Gibraltarille; ei veroja täälläkään. Kävelimme aikamme ja rentouduimme ajatellen mahdollista huomista lähtöämme Rabatiin Marokkoon.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti