maanantai 15. joulukuuta 2014

Rabat Marokko

3-6.12.14

RABAT
Aamun herätys kiinnitettynä laituriin tuntui jo sinänsä juhlalta. Vene ei hievahtanutkaan, vaikka oli kylkikiinnityksessä laiturin päässä.
Kiertelimme melko uutta satamaa ja teimme merkittävän havainnon. Jokaisen laiturin kohdalla on vartija, sekä heitä hieman korkeammalla on vartija, liekö heidän päällikkönsä? Koko alue on aidattu ja jokaisen sisäänkäynnin ja kulman kohdalla on vartija koppeineen. Kaikki täällä työskentelevät henkilöt ovat valtavan ystävällisiä ja avuliaita.



 






VANHA KAUPUNKI
Halusimme kävellä sillan yli Salen kaupungista, missä satama on, Rabatin puolelle. Matkan olisi voinut tehdä 3 vuotta sitten käyttöön otetuilla hienoilla raitiovaunuillakin.
Ensimmäinen tehtävä oli vaihtaa dirhameita. Homma oli helppoa kun esitti passin pankissa. Ongelma vaan oli se, kuinka vähän rahaa tarvitsee vaihtaa kun ei tiedä todellista hintatasoa.

Vanhan sillan perustukset ovat vielä jäljellä

Ensimmäisen päivän aikana söimme ravintolassa, teimme ostoksia, lähinnä täydennyksiä ja Tia osti pullon Argan-öljyä. Lisäksi hedelmiä tuli repullinen. Päivän aikana saimme kulumaan dirhameita 22€ edestä.

Vanhakaupunki on, kuten aina, muurien sisäpuolella. Se on juuri niin kaoottinen kuin vain voi kuvitella.  Pienissä kopeissa on myytävänä mitä ihmeellisimpiä tarvikkeita. Kanat valitaan elävinä ja teurastetaan edessäsi. Tuoretta!

Alue on suuri ja aikaa saisi kulumaan vaikka kuinka kauan. Kiertelimme keskustaa parin päivän ajan koska seuraava sääikkuna olisi vasta 6.12.14.








Kaikki taksit ovat vanhoja valkoisia mersuja



Sokeriruokomehua

SATAMAN TOIMINNOISTA
Marokossa on jouduttu usein veneiden pelastustoimiin ja käytössä on pilottivene. Ilman pilottia ei saisi ajaa sisään eikä poistua Atlantille. Edellisen kerran 7 venettä oli lähtenyt kerralla, koska pilotti ei ollut ohjannut veneitä yksitellen vallitsevan huonon sään vuoksi.

Tia oli keskustellut pilotin kanssa että minulla olisi jo halu päästä lähtemään Lanzarotelle. Matkaa on 480 nm avomerta. Pilotti ymmärsi tuskani ja hän pyysi minut ja Tian veneeseensä ja ajoi meidät kaupungista ulos avomeren suulle. Vene keikkui ja heilui lähes hallitsemattomasti. Hieman huumorilla hän kysyi haluanko vielä todellakin lähteä. Muutin 5 sekunnissa mieleni. Jäämme ainakin huomiseen.




LISÄPÄIVÄ RABATISSA
Kaupungissa on todella paljon nähtävää ja koettavaa. Kävin 3€ maksavassa parturissa sekä minttu-teellä. Täällä menneeseen aikaan pysähtyneessä kaupungissa riittää tekemiseksi ihmisten vilinän seuraaminen. Voisi melkein sanoa, että kaoottisessa kaupungissa alkaa jopa viihtyä., ku








Taksiveneellä takaisin niin ei tarvitse kiertää sillan kautta. Hinta: alle 0,20€ nuppi!!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti