tiistai 23. joulukuuta 2014

Lanzalta Las Palmasiin

Purjehduksen 113 mailia.

Lähdimme klo 10 hyvässä myötätuulessa ja ennusteessa Lanzarotelta kohti Las Palmasia. Mielestäni lähtöaika on väärä jos matka-aika on 20 h, joten saapuisimme jälleen pimeässä satamaan. Urs purjehtii yksin, koska Christine joutui lähtemään Sveitsiin ja palaa vasta 31.12.14. Päätimme purjehtia yhdessä.

Päivä menikin hyvin. Aaltoennuste ei tosin pitänyt (tai piti) paikkaansa. Svellin päällä oleva tuuliaalto oli juuri ennusteen mukainen, mutta svelli oli tiheä ja noin 2-3 metrinen.

Tästä matkasta ei ole kuvattavaa. Meistä kumpikaan ei koko yönä voinut mennä sisälle vaan joutui ajamaan ja torkkumaan ulkona. Syynä minulla oli syödyn ruoan tuleminen takaisin suuhun. Tialla olo ei ollut paljoakaan parempi. Laidalle ei voinut mennä tyhjentämään suuta veneen keikkumisen vuoksi. Olo oli hirveä. Kokemuksena kuitenkin jälkeenpäin hauska -  kuinka sitä vapaaehtoisesti tekee jotain tällaista; hankkii itselleen hirveän olon.

Saavuimme pimeällä klo 6.30 Las Palmasin odotuslaituriin. Juuri kun olimme saaneet veneen sopivasti kiinni alkoi hämärän aika ja heti perään valon määrä kasvoi silmissä. Olisimme voineet jäädä merelle odottamaan valoisaa, mutta halusin niin pian pois sieltä kuin mahdollista, siis vaikka pimeässä!

Olemme tehneet jotain sellaista, joka ei muutama vuosi sitten tuntunut edes mahdolliselta; omalla veneellä Kanarialle. Aivan utopistinen haave on toteutunut. Matkan suunnitteluun kului aika tarkkaan kaksi vuotta. Purjehdus kaikkine mutkineen vei 6 kuukautta ja 2 vuorokautta.

Tällä omalla esimerkillämme haluamme kertoa, että haaveilkaa lukijat ja ponnistelkaa tavoitteidenne hyväksi. Tulee aika jolloin Teidän haaveenne toteutuvat.

Hyvää joulua

Markku ja Tia
Las Palmas

 Urs matkalla

 Las Palmas



1 kommentti:

  1. Hyvää Joulua teille ja paljon halauksia.
    Me haaveillaan ja tullaan perässä :)

    VastaaPoista