keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Marina Kremik, merikontin siivous

Kremik

25.10.14 emme vielä tienneet kuinka kauan lopulta joutuisimme viettämään täällä satama-alueella. Kohtasimme Rheyan, uuden veneemme kiillotettuna ja vesille laskettuna. Ottaen huomioon, että vene on käytetty ja vuodelta 2005 niin sukellusporukan veneenä toiminut Rheya on varsin hyvässä kunnossa ja hieno.




Veneen ja omistajan ensikohtaaminen


















Veneen kunnostamiseen vuoden telakoinnin jälkeen olin saanut palkattua mukaan Josko Pericin. Hän tuntee veneen sekä sen historian viimeisiltä vuosilta.

Aloitimme Japen kanssa veneen lokeroiden ja kaappien siivouksen ja selvitimme mihin kauppaan sisältyviä varastokontissa olevia tarvikkeita voidaan sijoittaa.


Merikontti
Olimme sopineet, että siivoan merikontin ja Josko merkitsee tavarat, mitkä jäävät konttiin. Kaikki muut tavarat kuuluvat kauppaan.

Homma oli melko yksinkertainen. Kaikki kamat ulos ja kolmeen läjään. Konttiin jäävät tavarat, Rheyaan lähtevät sekä roskikseen menevä kasa. Se olikin vaikein, koska varastossa oli paljon ehjää käyttökelpoista sekä osin kallista tavaraa. Oli kuitenkin valittava se, mikä mahtuu Rheyaan mukaan. Itselle tuli välillä harmitus, kun en olisi halunnut luopua esim. sähköisestä Quick-ankkurivinssistä. Se on ollut Rheyassa kiinni, mutta siitä mallista puuttuu käsikäyttömahdollisuus ja siksi se on hylätty. (voihan ankkurin nostaa ketjustakin, mutta tässä yhteydessä tarkoitetaan vaihteen vapauttamista käsikäytölle siten, että jarru pitää ketjun vaikka vaihdetta pyöritetään lisälaitteella käsin).

Ovet auki ja töihin

Työtä riittää













Ankkurivinssi

Motorolan satelliittipuhelin Iridiumin verkkoon

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti