keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Veneen katsastus ja muutto veneeseen

Marina Kremik

26-31.10.14 Kremikin satama sijaitsee Splitin lentokentältä n. 35 km päässä ja Splitistä n. 65 km:n päässä. Lähimmät kylät ovat Primosten ja Rogoniza. Kumpaankin on matkaa reilut 5 km.
Sataman pieni kauppa sekä ravintola suljetaan kuun lopussa. Tämän jälkeen satama hiljenee täysin palveluista talveksi.


Katsastus

Vene on hyvin varusteltu, mikä tarkoitaa, että laitteita on paljon ja ne tulee testata ja huoltaa tai korjata. Heti alussa kun vene oli vielä ns. "tyhjä" eli kontin tavaroita ei vielä ollut aseteltu paikoilleen, niin runkokatsastin veneen. Siinäpä olikin homma etsiä kaikki läpiviennit ja tarkastaa niiden kunto. Veneen kaikki 10 akkua ja niiden kiinnitykset tuli myös katsastuksessa esille.

Vene läpäisi katsastuksen huomautuksella, että veneen rungosta puuttuu rekisterinumero. Asia korjattiin  kun  parin päivän etsimisen jälkeen löysimme kaupan, (Splitin Bauhaus) josta saimme lopulta mustat tarrat. Olimme kuitenkin tähän asti etsineet valkoisia, jotta ne näkyisivät sinistä runkoa vasten. Muutimme rekisterinumeron paikan valkoiseen ylärakenteeseen.

Peruskatsastukseen mennessä Jappe vei toisen pelastuslautan huoltoon Zadariin 70 km päähän ja osti uudet raketit ja merkinantosavut. Samalla sammuttimista 2 kpl tarkastettiin ja huollettiin. Jappe toi tullessaan ikävän viestin. Lautan huolto kestää perjantaihin 31.10.14,  joten haaveemme tiistain 28.10 startista lykkääntyi.


Ilmastointikoneisto



Muutto veneeseen

Tiistaina 28.10.14 luovutimme Primostenin huoneistomme siistinä ja muutimme veneeseen. Rheyassa tavarat olivat vielä järjestelemättä, joten jätimme suurimman osan tavaroista ulos avotilaan sekä laiturille. Vene oli muuten asumiskunnossa ja saimme hieman ruokaa jääkaappiin.

Ensimmäisen automme vuokra-aika päättyi ja palautimme auton Splitin lentokentälle. Vuokrasimme toisesta liikkeestä viikoksi Opel Astran ilman kilometrirajoitusta. Tästä tulikin myöhemmin tuttu auto ja sen ominaisuudet tuli testattua pidemmällä ajolenkillä.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti